12 Χρόνια Μαρτύριο Για Μαθητές Ειδικού Σχολείου Στα Λεχαινά!

"Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού".. της ντροπής, που διαρκεί 12 χρόνια και ταλαιπωρεί 14 παιδιά ειδικού σχολείου στα Λεχαινά του νομού Ηλείας, με τα μαθήματα να γίνονται σε κοντέινερ!

Στις αρχές του 1998 ιδρύθηκε το ειδικό σχολείο. Έως το 2004 φοιτούσαν περίπου 10-12 παιδιά και στεγαζόταν σε ενοικιαζόμενο χώρο εντός της πόλης των Λεχαινών. Από το 2004 το Ειδικό Σχολείο εγκαθίσταται προσωρινά σε λυόμενες αίθουσες (κοντέινερ) στον προαύλιο χώρο του Β Δημοτικού Σχολείου. Και από τότε ξεκινά το...μαρτύριο.

Από το 2004 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το patrisnews.com, το ειδικό σχολείο στο οποίο φοιτούν 14 παιδιά (9 αγόρια και 5 κορίτσια) παραμένει στον προαύλιο χώρο του Β Δημοτικού, αλλά και στα κοντέινερ τα οποία έχουν εμφανίσει πολλά σημάδια σαπίλας.

 12 Χρόνια Μαρτύριο Για Μαθητές Ειδικού Σχολείου Στα Λεχαινά!

Ελλείψεις και σε προσωπικό
Μέσα σε αυτά το κοντέινερ των λίγων τετραγωνικών μέτρων κινούνται τα παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαίδευσης. Ο διευθυντής του σχολείου, Χρήστος Μυλωνάκης και οι άλλοι δάσκαλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τα παιδιά αυτά.
«Στο Ειδικό Σχολείο φοιτούν 14 παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, έχουν διάφορα νευρολογικά και κινητικά προβλήματα, προβλήματα λόγου, ή είναι παιδιά με δυσκολίες συναισθηματικού και κοινωνικού τύπου», λέει ο διευθυντής του σχολείου στο patrisnews.com και συνεχίζει:
Το Σχολείο μας καλύπτει την περιφέρεια των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης. Όσον αφορά στο εκπαιδευτικό προσωπικό, το σχολείο στελεχώνεται από τέσσερις δασκάλους ειδικής αγωγής, έναν φυσικοθεραπευτή, έναν λογοθεραπευτή, έναν Κοινωνικό Λειτουργό και ένα ειδικό βοηθό. Δυστυχώς δεν διαθέτει ούτε ψυχολόγο ούτε σχολικό νοσηλευτή, ειδικότητες απαραίτητες για τις ανάγκες αυτών των παιδιών.
«Στις 12 Νοεμβρίου του 2014, στείλαμε έγγραφο στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και το κοινοποιήσαμε και σε άλλες υπηρεσίες με το οποίο ζητούσαμε να ανεγερθεί κατάλληλο διδακτήριο με προδιαγραφές ειδικής αγωγής για να λειτουργεί απρόσκοπτα. Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση. Συναντήθηκα και δύο τρεις φορές με τον δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα» προσθέτει ο διευθυντής...

12 Χρόνια Μαρτύριο Για Μαθητές Ειδικού Σχολείου Στα Λεχαινά!

Πηγή: www.cnn.gr

Special News

Τι είναι η αναπηρία;

Τι είναι η αναπηρία;

 • Ο όρος «ανάπηρος» σύμφωνα με τον ορισμό του Ο.Η.Ε. (1975) αναφέρεται σε οποιοδήποτε άτομο που δεν μπορεί να εξασφαλίσει μόνο του όλες ή ένα μέρος από τις ανάγκες μιας φυσιολογικής, ατομικής ή και κοινωνικής ζωής λόγω κάποιου εκ γενετής ή επίκτητου σωματικού ή διανοητικού μειονεκτήματος. Συνεπώς, οι αναπηρίες διακρίνονται σε τέσσερα είδη: κινητικές ή σωματικές, αισθητηριακές, νοητικές, γνωστικές και συναισθηματικές.
  Διαβάστε περισσότερα
  • Κινητική Αναπηρία (π.χ. εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγία, παραπληγία κ.λπ.)
  • Αισθητηριακή Αναπηρία (Κώφωση, τύφλωση κ.λπ.)
  • Ψυχική Αναπηρία (π.χ. μανιοκατάθλιψη, σχιζοφρένεια κ.λπ.)
  • Νοητική Αναπηρία (π.χ. αυτισμός, σύνδρομο Down, νοητική αναπηρία κ.λπ.)

  Άλλες αναπηρίες (π.χ. βαριές και πολλαπλές αναπηρίες κ.λπ.) Διαβάστε περισσότερα

Μορφές Αναπηρίας

Εγκεφαλική Παράλυση


Ο όρος εγκεφαλική παράλυση ή Cerebral Palsy στα αγγλικά (CP) είναι ένας όρος "ομπρέλα", που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις συνθήκες, όπου κάποιο εγκεφαλικό τραύμα επηρεάζει αρνητικά την κινητικότητα ενός ατόμου. Παγκοσμίως, υπολογίζεται ότι πάνω από 17 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με CP. Η εγκεφαλική παράλυση χωρίζεται σε 4 κατηγορίες: Σπαστική, Αθετωσική, Αταξική και Μεικτή.
Διαβάστε περισσότερα

Εγκεφαλική Παράλυση

Σκλήρυνση κατά πλάκας (Πολλαπλή)


Η σκλήρυνση κατά πλάκας (πολλαπλή σκλήρυνση) είναι μία χρόνια νευρολογική πάθηση που ανήκει στην κατηγορία των απομυελινωτικών νόσων. Πρόκειται για καταστάσεις στις οποίες υπάρχει σταδιακή καταστροφή της μυελίνης, του περιβλήματος των νεύρων που βοηθά στην προστασία αυτών καθώς και στη μετάδοση των νευρικών ώσεων. Αποτέλεσμα είναι η διαταραχή στη μετάδοση των ερεθισμάτων κατά μήκος ενός νεύρου, δηλαδή δυσλειτουργία αυτού. Το όνομα πολλαπλή σκλήρυνση αναφέρεται στις πολλαπλές ουλές (σκλήρυνση) πάνω στην μυελίνη.
Διαβάστε περισσότερα

 

Σκλήρυνση κατά πλάκας (Πολλαπλή)

Σύνδρομο Down


Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική διαταραχή που επηρεάζει τα χρωμoσώματα. Είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική ανωμαλία μεταξύ των νεογνών που γεννιούνται ζωντανά. Εμφανίζεται σε περίπου 1 στα 700 ζώντα νεογνά και προκαλεί ποικίλου βαθμού διανοητική καθυστέρηση, μαθησιακές διαταραχές, ιδιαίτερα εμφανισιακά χαρακτηριστικά και εκδηλώσεις από διάφορα όργανα.
Διαβάστε περισσότερα
Σύνδρομο Down

ALS


Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis) ή ALS

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές νόσους, η οποία έχει εκφυλιστικό χαρακτήρα και μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Οι άνθρωποι που έχουν ALS βιώνουν έναν προοδευτικό εκφυλισμό των κινητικών νευρώνων στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Αυτό οδηγεί τελικά στον θάνατό τους. Όταν οι κινητικοί νευρώνες παύουν να λειτουργούν ο εγκέφαλος χάνει την ικανότητά του να προκαλεί και να ελέγχει την κίνηση των μυών. Ως αποτέλεσμα, οι μυς γίνονται μικρότεροι και πιο αδύναμοι (ατροφούν) και σταδιακά το άτομο αδυνατεί να κινηθεί κατά βούληση. Τελικά, οι ασθενείς με ALS μπορεί να μείνουν εντελώς παράλυτοι και να είναι απαραίτητη η αναπνευστική υποστήριξή τους για να μείνουν στη ζωή.


Διαβάστε περισσότερα
Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis) ή ALS

Αυτισμός


Ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή η οποία εμποδίζει το παιδί να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει και αισθάνεται. Σαν αποτέλεσμα, το παιδί έχει προβλήματα στην επικοινωνία, κοινωνική επαφή, διαπροσωπικές σχέσεις και συμπεριφορά. Ο βαθμός σοβαρότητας των συμπτωμάτων του αυτισμού είναι διαφορετικός από παιδί σε παιδί. Τα συμπτώματα του αυτισμού εμφανίζονται συνήθως πριν την ηλικία των τριών χρόνων του παιδιού.
Διαβάστε περισσότερα
Αυτισμός

Σύνδρομο Άσπεργκερ


Το Σύνδρομο Άσπεργκερ ανήκει στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Είναι μία από τις πολύπλοκες νευροαναπτυξιακές διαταραχές που χαρακτηρίζονται από σημαντικό περιορισμό των κοινωνικών δεξιοτήτων, έλλειμμα επικοινωνιακής ικανότητας και περιοριστικά, επαναληπτικά, στερεοτυπικά μοτίβα συμπεριφοράς.
Διαβάστε περισσότερα
Σύνδρομο Άσπεργκερ

Προβλήματα όρασης


Ο όρος «προβλήματα όρασης» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα διαταραχών της οπτικής ικανότητας από τα μικρά προβλήματα όρασης έως και τις περιπτώσεις των ατόμων εκείνων που είναι τελείως τυφλά και δε μπορούν να διακρίνουν το φως από το σκοτάδι.
Διαβάστε περισσότερα

Προβλήματα όρασης

Προβλήματα ακοής


Κώφωση
Η πλήρης ή μερική απώλεια της ικανότητας της ακοής. Η ανεπάρκεια ενδέχεται να είναι προσωρινή ή μόνιμη.. Οι κληρονομικές μορφές της ανεπάρκειας ακοής προσβάλλουν περίπου 1 στα 2.000 νεογέννητα. Στον πληθυσμό αυτό, τα ελλείμματα ακοής ενδέχεται να μειώνουν την ικανότητα απόκτησης της γλώσσας και του λόγου. Η επίκτητη απώλεια της ακοής επηρεάζει τις ζωές του ήμισυ σχεδόν των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών για τους οποίους φαίνεται να αποτελεί σημαντική αιτία κοινωνικής απομόνωσης ή κατάθλιψης.
Διαβάστε περισσότερα

Προβλήματα ακοής

Our Special video