ΑΚΟΥ ΜΕ..& ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΟΡΩΠΙ !!!-ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής

Μας αρέσει και το ψηφίζουμε!..Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ευκολία να επικοινωνήσουν με τους άλλους λεκτικά. Η γλώσσα του σώματος μερικές φορές είναι πιο ηχηρή! Αρκεί να έχουμε τη διάθεση να την ακούσουμε!

Απο notioanatolika.gr:

Με το τραγούδι "Άκου με", τα παιδιά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κορωπίου συμμετέχουν για 2η χρονιά στον διαγωνισμό European School Radio.

Η πολύ όμορφη αυτή δημιουργία είναι προϊόν συνεργασίας τριών εκπαιδευτικών και πέντε παιδιών.

Η εκπαιδευτικός Ειρήνη Γαβαλά συνέγραψε τους στίχους ενώ ο συνάδελφός της Βασίλης Μπέκας έχοντας τις τεχνικές γνώσεις “έδεσε” λόγια και μουσική για να βγει το τελικό αποτέλεσμα έχοντας στο πλευρό τους και την επίσης συνάδελφό τους Άρτεμη Καραβάτα.

Η έκπληξη είναι η μουσική που γράφτηκε από μια μαθήτρια Λυκείου, την Ελευθερία Κολλιαδήμα ενώ στη χορωδία μετείχαν τέσσερα παιδιά μαθητές του Γ1 τμήματος Αισθητικής του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κορωπίου.

Η όλη προσπάθεια έγινε με τρία, όλα κι όλα, μουσικά όργανα. Μια ακουστική κιθάρα που έπαιξε η Ελ. Κολλιαδήμα και μια ηλεκτρική κιθάρα και ένα μπάσο που έπαιξε ο Βασ. Μπέκας.

Τα παιδιά της χορωδίας μαγνητοφωνήθηκαν στο σχολείο με ένα απλό μικρόφωνο και έναν υπολογιστή και στη συνέχεια ο κ. Μπέκας έκανε όλη τη σύνθεση.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κορωπίου δημιουργεί και κάνει περήφανο όχι μόνο παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς αλλά ολόκληρο το Κορωπί.

Πέρυσι στον ανάλογο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το σχολείο, με τη συμμετοχή άλλων παιδιών, έλαβε διάκριση για το τραγούδι “Δώσε μου σημασία”!

Φέτος ο διαγωνισμός διεξάγεται στο Ρέθυμνο και εκτός από την κριτική επ[ιτροπή που θα δώσει βραβεία και διακρίσεις υπάρχει και το βραβείο των ακροατών.

Σε αυτό μπορούμε να μετέχουμε όλοι οπότε είναι σημαντικό να μπει όποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει την προσπάθεια των παιδιών στη σελίδα http://www.esrvote.tk και να ψηφίσει – κάνοντας like - το τραγούδι Nο 50 “Άκου με”!

Οι στίχοι του τραγουδιού:

Τα μάτια ρίχνω χαμηλά, το πρόσωπό μου κρύβω,
Αχ πόσα θα θελα να πω, για λίγο να ξεφύγω!
Μόνη μέσα στις σκέψεις μου, μες στα προβλήματά μου,
Ουρλιάζω μέσα απ τις σιωπές κι από τα βήματά μου!

Άκου με όταν δε μιλώ, πες μου μια λέξη μόνο
Διώξε μακριά τη μοναξιά, τη θλίψη μου, τον πόνο!
Άκου με όταν δε μιλώ, πες μου μια λέξη μόνο
οι φίλοι είναι στα δύσκολα, γιατρεύουν κάθε πόνο!

Το ξέρω πρέπει να το πω, δε φτάνει να το δείξω,
οι σκέψεις δε διαβάζονται, ξέρω πως είναι ρίσκο!
Μα ένα χαμόγελο γλυκό, μια λέξη, ένα χάδι
ίσως με κάνουν να σου πω τι κρύβει το σκοτάδι!

Άκου με όταν δε μιλώ, πες μου μια λέξη μόνο
Διώξε μακριά τη μοναξιά, τη θλίψη μου, τον πόνο!
Άκου με όταν δε μιλώ, πες μου μια λέξη μόνο
οι φίλοι είναι στα δύσκολα, γιατρεύουν κάθε πόνο!

Μπες στην ψυχή μου, σώσε με, νιώσε τα όνειρά μου,
κι αν δε μ αρέσει να μιλώ, κοίτα μες στην καρδιά μου!
Έχει και φως και χρώματα, ελπίδες, υποσχέσεις,
αγάπη, όνειρα τρελά, αρώματα και σκέψεις!

Άκου με όταν δε μιλώ, πες μου μια λέξη μόνο
οι φίλοι είναι στα δύσκολα, γιατρεύουν κάθε πόνο!
Διώξε μακριά τη μοναξιά, τη θλίψη μου, τον πόνο!
Άκου με όταν δε μιλώ, πες μου μια λέξη μόνο.

Ακούστε εδώ το τραγούδι : 50. ΑΚΟΥ ΜΕ - Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κορωπίου (Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθ. Κορωπίου)

και μην ξεχάσετε να ψηφίσετε. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά αυτά που μας βγάζουν από τη μιζέρια της καθημερινότητάς μας.

ΠΗΓΗ

Special News

Τι είναι η αναπηρία;

Τι είναι η αναπηρία;

 • Ο όρος «ανάπηρος» σύμφωνα με τον ορισμό του Ο.Η.Ε. (1975) αναφέρεται σε οποιοδήποτε άτομο που δεν μπορεί να εξασφαλίσει μόνο του όλες ή ένα μέρος από τις ανάγκες μιας φυσιολογικής, ατομικής ή και κοινωνικής ζωής λόγω κάποιου εκ γενετής ή επίκτητου σωματικού ή διανοητικού μειονεκτήματος. Συνεπώς, οι αναπηρίες διακρίνονται σε τέσσερα είδη: κινητικές ή σωματικές, αισθητηριακές, νοητικές, γνωστικές και συναισθηματικές.
  Διαβάστε περισσότερα
  • Κινητική Αναπηρία (π.χ. εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγία, παραπληγία κ.λπ.)
  • Αισθητηριακή Αναπηρία (Κώφωση, τύφλωση κ.λπ.)
  • Ψυχική Αναπηρία (π.χ. μανιοκατάθλιψη, σχιζοφρένεια κ.λπ.)
  • Νοητική Αναπηρία (π.χ. αυτισμός, σύνδρομο Down, νοητική αναπηρία κ.λπ.)

  Άλλες αναπηρίες (π.χ. βαριές και πολλαπλές αναπηρίες κ.λπ.) Διαβάστε περισσότερα

Μορφές Αναπηρίας

Εγκεφαλική Παράλυση


Ο όρος εγκεφαλική παράλυση ή Cerebral Palsy στα αγγλικά (CP) είναι ένας όρος "ομπρέλα", που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις συνθήκες, όπου κάποιο εγκεφαλικό τραύμα επηρεάζει αρνητικά την κινητικότητα ενός ατόμου. Παγκοσμίως, υπολογίζεται ότι πάνω από 17 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με CP. Η εγκεφαλική παράλυση χωρίζεται σε 4 κατηγορίες: Σπαστική, Αθετωσική, Αταξική και Μεικτή.
Διαβάστε περισσότερα

Εγκεφαλική Παράλυση

Σκλήρυνση κατά πλάκας (Πολλαπλή)


Η σκλήρυνση κατά πλάκας (πολλαπλή σκλήρυνση) είναι μία χρόνια νευρολογική πάθηση που ανήκει στην κατηγορία των απομυελινωτικών νόσων. Πρόκειται για καταστάσεις στις οποίες υπάρχει σταδιακή καταστροφή της μυελίνης, του περιβλήματος των νεύρων που βοηθά στην προστασία αυτών καθώς και στη μετάδοση των νευρικών ώσεων. Αποτέλεσμα είναι η διαταραχή στη μετάδοση των ερεθισμάτων κατά μήκος ενός νεύρου, δηλαδή δυσλειτουργία αυτού. Το όνομα πολλαπλή σκλήρυνση αναφέρεται στις πολλαπλές ουλές (σκλήρυνση) πάνω στην μυελίνη.
Διαβάστε περισσότερα

 

Σκλήρυνση κατά πλάκας (Πολλαπλή)

Σύνδρομο Down


Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική διαταραχή που επηρεάζει τα χρωμoσώματα. Είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική ανωμαλία μεταξύ των νεογνών που γεννιούνται ζωντανά. Εμφανίζεται σε περίπου 1 στα 700 ζώντα νεογνά και προκαλεί ποικίλου βαθμού διανοητική καθυστέρηση, μαθησιακές διαταραχές, ιδιαίτερα εμφανισιακά χαρακτηριστικά και εκδηλώσεις από διάφορα όργανα.
Διαβάστε περισσότερα
Σύνδρομο Down

ALS


Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis) ή ALS

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές νόσους, η οποία έχει εκφυλιστικό χαρακτήρα και μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Οι άνθρωποι που έχουν ALS βιώνουν έναν προοδευτικό εκφυλισμό των κινητικών νευρώνων στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Αυτό οδηγεί τελικά στον θάνατό τους. Όταν οι κινητικοί νευρώνες παύουν να λειτουργούν ο εγκέφαλος χάνει την ικανότητά του να προκαλεί και να ελέγχει την κίνηση των μυών. Ως αποτέλεσμα, οι μυς γίνονται μικρότεροι και πιο αδύναμοι (ατροφούν) και σταδιακά το άτομο αδυνατεί να κινηθεί κατά βούληση. Τελικά, οι ασθενείς με ALS μπορεί να μείνουν εντελώς παράλυτοι και να είναι απαραίτητη η αναπνευστική υποστήριξή τους για να μείνουν στη ζωή.


Διαβάστε περισσότερα
Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis) ή ALS

Αυτισμός


Ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή η οποία εμποδίζει το παιδί να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει και αισθάνεται. Σαν αποτέλεσμα, το παιδί έχει προβλήματα στην επικοινωνία, κοινωνική επαφή, διαπροσωπικές σχέσεις και συμπεριφορά. Ο βαθμός σοβαρότητας των συμπτωμάτων του αυτισμού είναι διαφορετικός από παιδί σε παιδί. Τα συμπτώματα του αυτισμού εμφανίζονται συνήθως πριν την ηλικία των τριών χρόνων του παιδιού.
Διαβάστε περισσότερα
Αυτισμός

Σύνδρομο Άσπεργκερ


Το Σύνδρομο Άσπεργκερ ανήκει στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Είναι μία από τις πολύπλοκες νευροαναπτυξιακές διαταραχές που χαρακτηρίζονται από σημαντικό περιορισμό των κοινωνικών δεξιοτήτων, έλλειμμα επικοινωνιακής ικανότητας και περιοριστικά, επαναληπτικά, στερεοτυπικά μοτίβα συμπεριφοράς.
Διαβάστε περισσότερα
Σύνδρομο Άσπεργκερ

Προβλήματα όρασης


Ο όρος «προβλήματα όρασης» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα διαταραχών της οπτικής ικανότητας από τα μικρά προβλήματα όρασης έως και τις περιπτώσεις των ατόμων εκείνων που είναι τελείως τυφλά και δε μπορούν να διακρίνουν το φως από το σκοτάδι.
Διαβάστε περισσότερα

Προβλήματα όρασης

Προβλήματα ακοής


Κώφωση
Η πλήρης ή μερική απώλεια της ικανότητας της ακοής. Η ανεπάρκεια ενδέχεται να είναι προσωρινή ή μόνιμη.. Οι κληρονομικές μορφές της ανεπάρκειας ακοής προσβάλλουν περίπου 1 στα 2.000 νεογέννητα. Στον πληθυσμό αυτό, τα ελλείμματα ακοής ενδέχεται να μειώνουν την ικανότητα απόκτησης της γλώσσας και του λόγου. Η επίκτητη απώλεια της ακοής επηρεάζει τις ζωές του ήμισυ σχεδόν των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών για τους οποίους φαίνεται να αποτελεί σημαντική αιτία κοινωνικής απομόνωσης ή κατάθλιψης.
Διαβάστε περισσότερα

Προβλήματα ακοής

Our Special video