Χαμόγελα στο ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αθηνών

Στο ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με την διεύθυνση, τους καθηγητές και το βοηθητικό προσωπικό πραγματοποίησαν εκδηλώσεις με σκοπό τα υπέροχα παιδιά του σχολείου να περάσουν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Κοίταξε το Αποκριάτικο Θαύμα!- Video “Wonder”

Να κοιτάζεις και να βλέπεις το περιεχόμενο! Όχι την μάσκα, όχι το εξώφυλλο αλλά.. την προσωπικότητα!

Μια ξεχωριστή μέρα στο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηλιούπολης

3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία μια ημέρα υπενθύμισης ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Με την αφορμή αυτή η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ με τους παίκτες Κέι Σι Ρίβερς, Ματ Λοτζέσκι, Λούκας Λεκαβίτσιους και Κωνσταντίνο Μήτογλου βρέθηκαν κοντά στα παιδιά του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ηλιούπολης χαρίζοντας τους δώρα χαμόγελα και αγκαλιές. Μια ξεχωριστή μέρα για όσους είχαν την χαρά να βρiσκονται εκεί.

Η βραδιά που αγάπησα τις συναυλίες!

Η βραδιά που αγάπησα τις συναυλίες!

'Ολα ήταν έτοιμα απο καιρό, με τις κλεισμένες θέσεις να περιμένουν και την αφεντομουτσουνάδα μου, ώστε να είμαι ένας

T.E.E E.A - TEXNIKA ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.) Ειδικής Αγωγής Α' Βαθμίδας περιλαμβάνουν πρόγραμμα για την ολοκλήρωση της εννιάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς και του Α' κύκλου σπουδών του άρθρου 2 του ν. 2640/1998 (ΦΕΚ 206 Α) για την παροχή εξειδικευμένης τεχνικής και επαγγελματικής γνώσης.

Ποιοι μαθητές φοιτούν στα ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής;
Σε αυτά εγγράφονται απόφοιτοι του δημοτικού σχολείου, της Α' ή Β' τάξης του γυμνασίου μετά από εισήγηση του ΚΕΔΔΥ [τι είναι το ΚΕΔΔΥ]. Η φοίτηση διαρκεί πέντε τουλάχιστον σχολικά έτη. Περιλαμβάνουν τις τάξεις Α', Β', Γ', Δ', και Ε' και είναι ισότιμα προς τα αντίστοιχα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο σχολείο εκτός από το ημερήσιο πρόγραμμα διδασκαλίας εφαρμόζεται και πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ειδικά προσαρμοσμένα αναλυτικά και διδακτικά προγράμματα.

Ποια είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα των μαθητών;
Με την ολοκλήρωση της φοίτησης οι μαθητές έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους εκπαίδευση και είναι κάτοχοι Πτυχίου Α’ Κύκλου σπουδών του ΤΕΕ, με επαγγελματικά δικαιώματα κατά τη διαδικασία του άρθρου 6 παρ. 3 του ν. 2009/1992 (ΦΕΚ 18 Α΄).

Τι είναι η Α' και η Β' Βαθμίδα στα ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής;
H Α' Βαθμίδα περιλαμβάνει πέντε τάξεις (Α' έως Ε'). Οι μαθητές που ολοκληρώνουν την Α' Βαθμίδα μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, στην ίδια ειδικότητα, στη Β' ΕΠΑΣ, στη Γ' ΕΠΑΛ ή στη Γ' τάξη των ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Β’ Βαθμίδας. Εάν αλλάξουν ειδικότητα μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Α' ΕΠΑΣ, στη Β' ΕΠΑΛ ή στην Α' Τάξη των ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Β' Βαθμίδας (62346/Γ2/01-06-2011/ΥΠΔΒΜΘ).(https://www.noesi.gr/pronoise/tee)

ΤΕΕ Ε.Α. ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (A & Β' Βαθμίδας) - Ν. Θεσσαλονίκης

Α' Βαθμίδας: Γεωργικής Σχολής 95, 551 02 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τηλ.: 2310478893, Fax: 2310¬473441. E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Β' Βαθμίδας: Στροφή Ν. Ρύσιου, Θέρμη 570 01 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τηλ. & Fax: 2310467272. E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΤΕΕ Ε.Α. ΙΝ.Ν.Α. (Α' & Β' Βαθμίδας) - Δυτ. Θεσσαλονίκης

Πρώην Ψ.Κ.Β.Ε. (Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος)
9ης Κωνσταντινουπόλεως Τέρμα, Πεύκα 570 10 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τηλ.: 2310676290. Fax: 2310473824. E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Διακοπές με αμαξίδιο

Ολες οι χρήσιμες πληροφορίες ώστε οι άνθρωποι με αναπηρία να απολαύσουν το ταξίδι τους στην -όχι ιδιαίτερα προσβάσιμη για τα εμποδιζόμενα άτομα- Ελλάδα.

1. Απευθυνθείτε στους ειδικούς

Το Christianakis Travel (www.christianakis.gr) και το Himalaya Travel (www.himalayatravel.gr, www.accessibletravel.gr) έχουν πολυετή εμπειρία στον προσβάσιμο τουρισμό. Μεταξύ άλλων παρέχουν ειδικά διαμορφωμένα οχήματα για τη μεταφορά των ατόμων με αναπηρία, αναλαμβάνουν την εύρεση προσβάσιμων ξενοδοχείων, χώρων εστίασης, διασκέδασης και τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ μπορούν να αναλάβουν και τη σύσταση ειδικών ταξιδιωτικών πακέτων ανάλογα με τις ανάγκες των ΑμεΑ.

Στον οδηγό προσβασιμότητας που εξέδωσε το Himalaya Travel το 2008 σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (www.esaea.gr) καταγράφηκαν όλοι οι προσβάσιμοι χώροι τουριστικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγικής δραστηριότητας σε 52 μεγάλες πόλεις της χώρας. Μπορείτε να τον προμηθευτείτε δωρεάν από την Ε.Σ.Α.μεΑ, αν και καλό θα ήταν να διασταυρώσετε τηλεφωνικά τις πληροφορίες πριν από την αναχώρησή σας, καθώς τα στοιχεία δεν είναι επικαιροποιημένα.

"Η Μαμά Μου Η Καροτσάτη" - Βιβλίο

Επιλέξτε κι εσείς το αγαπημένο αισιόδοξο βιβλίο " Η μαμά μου η καροτσάτη "!

Ένα παιδικό βιβλίο για τη μητρότητα, την αναπηρία και την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

Αξίζει την ψήφο σας για τα Βραβεία Βιβλίου Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας Public:

" Η μαμά του Ιάσονα, έπειτα από ένα ατύχημα, γυρνάει στο σπίτι αλλά είναι λίγο διαφορετική. Δεν περπατάει πια και χρησιμοποιεί το αναπηρικό της αμαξίδιο για να κινείται. Ο μικρός Ιάσονας αγωνιά: "Τώρα άραγε τι θα γίνει"; σκέφτεται, "Θα μπορώ να κάνω με τη μαμά μου ό,τι έκανα και πριν ή όλα θα αλλάξουν;"

Ας ανακαλύψουμε μαζί τη συνέχεια της ιστορίας..."

Διαβάστε το και ψηφίστε το!

Συγγραφέας: Τάνια Ιωακειμίδου

Εικονογράφηση: Γιώργος Πετρίδης

Εκδόσεις Έναστρον

Ψηφίστε ΕΔΩ μέχρι τις 21/4/2017

ΠΗΓΗ

ΑΚΟΥ ΜΕ..& ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΟΡΩΠΙ !!!-ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής

Μας αρέσει και το ψηφίζουμε!..Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ευκολία να επικοινωνήσουν με τους άλλους λεκτικά. Η γλώσσα του σώματος μερικές φορές είναι πιο ηχηρή! Αρκεί να έχουμε τη διάθεση να την ακούσουμε!

Απο notioanatolika.gr:

Με το τραγούδι "Άκου με", τα παιδιά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Κορωπίου συμμετέχουν για 2η χρονιά στον διαγωνισμό European School Radio.

Η πολύ όμορφη αυτή δημιουργία είναι προϊόν συνεργασίας τριών εκπαιδευτικών και πέντε παιδιών.

Τα «Δολοφονικά Αμαξίδια» έρχονται στις ελληνικές αίθουσες και φέρνουν ένα διαφορετικού είδους χιούμορ

Ο 20χρονος Ζολί, ο φίλος του κι ένας πρώην πυροσβέστης, χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, σπρωγμένοι από απελπισία κι από φόβο πως σύντομα θα θεωρούνται άχρηστοι, αποφασίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μαφία ως πληρωμένοι δολοφόνοι. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία θολώνουν και η ιστορία γίνεται ένα ιλιγγιώδες καλειδοσκόπιο που μας δείχνει γκάνγκστερ και πιστολίδια, αλλά και τη γεμάτη προκλήσεις και εμπόδια ζωή στο αμαξίδιο, όπως και τον πόνο που προξενεί η απόρριψη από τον πατέρα.

Τι πρωτότυπη ημέρα!!

Νάμαστε πάλι..τι πρωτότυπη μέρα!!

Αποφασίσαμε να πάμε για ψώνια στην γειτονιά μας αλλά φυσικά λογαριάζαμε χωρίς τους γνωστούς πια ασυνείδητους, ανεγκέφαλους..(μπορώ να πω ατελείωτους χαρακτηρισμούς) οδηγούς που πιστεύουν πως είναι πιο σημαντικό να παρκάρουν κάπου εύκολα και γρήγορα όπως πάνω στα πεζοδρόμια και να αφήνουν όλους εμάς τους πεζούς με αμαξίδια ή χωρίς να αναρωτιώμαστε.."Τώρα που πάμε;".

Τι πρωτότυπη ημέρα!!