Οι νότες που άφησαν την πόρτα ανοιχτήΟι νότες που άφησαν την πόρτα ανοιχτή

4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού & Ειδικό Σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση στις εγκαταστάσεις της Ε.Π.Σ «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ».

Υπόθεση της ταινίας:Τα παιδιά δύο διαφορετικών φαινομενικά σχολείων συνεργάζονται, συνδημιουργούν και συνθέτουν το τραγούδι της αγάπης και της συνύπαρξης με σκοπό το μήνυμά του να ταξιδέψει πέρα από τα στενά όρια της πόλης και της χώρας τους και να αγκαλιάσει όλη τη Γη!

Απόσπασμα από το βίντεο:

«Με χαρτόνια, χρωματιστή άμμο και κόλα, με στίχους και νότες τα παιδιά ξεκίνησαν όλα μαζί να φτιάχνουν τη Γη! Τη δική τους Γη, όπως τη φαντάστηκαν και τη θέλησαν. Και κάπως έτσι οι συμμαθητές του Φίλιππου έμαθαν να ονειρεύονται σιωπηλά και οι συμμαθητές του Θέμη να μιλάνε και να εκφράζονται. Να μιλάνε με τη σιωπή τους, με τη φαντασία τους.
Και το τραγούδι άρχισε. Οι νότες άλλωστε είχαν ένα και μοναδικό σκοπό. Ήθελαν ν΄αφήσουν την πόρτα της κάθε καρδιάς ανοιχτή για να μπει και να φωλιάσει η αγάπη, η ελπίδα, η ισότητα. Έτσι αφέθηκαν να ταξιδεύσουν! Και το τραγούδι ξεχύθηκε σ΄όλο το σχολείο, σ΄όλη τη γειτονιά, σ΄όλη την πόλη, σ΄όλη τη χώρα...
Ταξίδεψε, ταξίδεψε με κύματα αγάπης κι έγινε σύνθημα!
Κι έγινε μήνυμα, που απλώθηκε κι αγκάλιασε όλη τη Γη.»

Δείτε την ταινία μικρού μήκους: