Εδώ μπορείτε να βρείτε διάφορες "Special" εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται είτε από εμάς είτε από άλλους ανθρώπους ή οργανισμούς.

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 09:00, διοργανώνεται ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα την Πολιτιστική Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του μετρό Συντάγματος! Μια επίσκεψη αξίζει, για την συνεργασία στην μεγάλη προσπάθεια των ατόμων με αναπηρία να ενταχθούν στην αγορά εργασίας!

Μια μοναδική εμπειρία για όσους θέλουν να γνωρίσουν την αυτόνομη κατάδυση!


Τα μαθήματα κατάδυσης για άτομα με κινητικά προβλήματα( SCUBA DIVING COURSES for people with disabilities), θα πραγματοποιηθούν 
2-11 Αυγούστου στην Παραλία SEATRAC της Γλυφάδας.σε συνεργασία με τον Ο.ΑΝ.ΕΑΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.

Συνολική διάρκεια μαθημάτων 2 ώρες: Συμπλήρωση εντύπων και briefing 1 ώρα, προετοιμασία 15 λεπτά και χρόνος στο νερό 45 λεπτά.

Σκοπός η Θαλάσσια Επιβίωση των Άτόμων με Αναπηρία .


Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ στο τηλέφωνο 6984134320. 

 

Πηγή: ΑμεΑ - Δικαίωμα στη θάλασσα

 

«Σημείο Μηδέν» & «Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών»! 

 H αναπηρία δεν είναι αποκλεισμός αλλά τρόπος ζωής!

Από τις 10-12 Μαΐου 2019 η ΔΕΘ-HELEXPO διοργανώνει στο HELEXPO MAROUSSI το πρώτο πολυγεγονός για Άτομα με Αναπηρία, το AlterWeekend 2019.

Το ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ (Κασσαβέτη 18, Κηφισιά) εγκαινιάζει την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7:30μ.μ. έως 10:30μ.μ. την ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα : Δελτίο Τέχνης στη Νοηματική Γλώσσα.

 

Σεμινάριο προετοιμασίας γονεϊκότητας στο Δήμο Γαλατσίου «Καλωσορίζουμε το νέο μέλος της οικογένειας»!

 

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου Αθηνών στην Ηλιούπολη, σας προσκαλεί να στηρίξετε την προσπάθειά του!

Η Συντεχνία του Γέλιου σε σύμπραξη με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών παρουσιάζει την κωμωδία «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» του Άγγλου συγγραφέα Roy Kift, που βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός ανάπηρου παιδιού!

Το Σωματείο "Ομάδας Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας" Ν. Αττικής βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση του 1oυ Street Food Festival στο χώρο του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου Αλίμου, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και για τις ώρες 12:00 - 24:00.
Είσοδος Δωρεάν πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. 

Η διοργάνωση street food festival στον χώρο του θερινού σινεμά Αλίμου, έχει βασικό σκοπό την αξιοπρεπή διαβίωση των ανθρώπων με πολλαπλή σκλήρυνση και την στήριξή τους με την δημιουργία του δικού τους σπιτιού. 

Ο Δήμος Αλίμου συνεχής αρωγός των σκοπών του Σωματείου αποφάσισε τη διάθεση του χώρου με σκοπό την αρχή της χρηματοδότησης του Σωματείου μας για την οικοδόμηση του "Σπιτιού του Σκληρυντικού Ασθενή".

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση ενός τόσου ζωτικής σημασίας σκοπού, τόσο απ την πλευρά των επισκεπτών όσο κι απο των καταστηματαρχών αλλά και των καλλιτεχνών. 

Δηλώστε λοιπόν το ενδιαφέρον σας μέσω της σελίδας εκδηλώσεων του σωματείου στο facebook εδώ και γίνεται αρωγός με την παρουσία σας, που θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Πηγή: Street food festival Alimos