Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θέσπισε και υλοποιεί το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία».

3/12...ντριινν ντρινν έχετε μια ακόμα Παγκόσμια ειδοποίηση-υπενθύμιση ημέρας για την Αναπηρία στο κινητό ή στον υπολογιστή σας! Υπάρχει λόγος όταν ένα θαύμα της φύσης γεννιέται πρόωρα και όταν κάτι.. σαν θεική παρέμβαση!.. σε κρατά στην ζωή μετά απο μια ασθένεια ή ένα ατύχημα! 

Προτείνουμε να την κρατήσουμε σαν μια καθημερινή υπόμνηση καλύτερα στην συνείδησή μας, για να μην ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να συνυπάρχουμε με τους όλους τους ανθρώπους!

Όλους όσους αποτελούμε ισότιμα μέλη στο κοινωνικό μας σύστημα που εξελίσεται με ταχύτατους ρυθμούς σε τεχνολογικό επίπεδο και με την υπέρτατη ανάγκη της πνευματικής αυτοβελτίωσης των ανθρώπων αλλά χωρίς διακρίσεις, ντροπή, αποφυγή και λύπηση για τα Άτομα με Αναπηρία! Δεν συμβαδίζει όμως η εξέλιξη με την αδιαφορία και τον εγωιστικό τρόπο που κάποιοι εξακολουθούν να τους αντιμετωπίζουν, πολλές φορές δε, σαν να είναι αόρατοι!

Τελικά έχουμε όλοι την ικανότητα της ισότιμης συνύπαρξης;; Την ικανότητα να συνδεόμαστε με τις ανάγκες του άλλου και να αγαπάμε έμπρακτα τον συνάνθρωπό μας;; Μάλλον όχι..Δυστυχώς η ασέβεια και η αναισθησία υπάρχουν ακόμα και δυσκολεύουν την καθημερινότητα των ανθρώπων που έχουν την οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας! 

Ελπίζοντας τελικά στην σωστή εκπαίδευση συμπεριφοράς απο μικρή ηλικία για να μην σκορπίζονται τα κομμάτια ενος παζλ που η εικόνα της είμαστε όλοι εμείς κι άν αυτά χαθούν καταστρέφεται η ανθρώπινη υπόσταση.

Να έχετε μια όμορφη διαφορετική μέρα! 

#ΑμεΑ

#Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

www.specialgoneis.com

 

 

 

 

 

Πάει καιρός που δεν αναρτήθηκε κάποιο άρθρο-κείμενο-άποψη απο την ιστοσελίδα μας...κάτι σαν "στασιμότητα" που αντικατροπτίζει την δύσκολη πραγματικότητα

Άντε επιτέλους ήρθε το 2021!.. που όλοι ευχόμαστε να υπάρχει Υγεία για να είμαστε ευτυχισμένοι, να νιώθουμε ασφαλείς, ελεύθεροι να κινούμαστε, να αγκαλιαζόμαστε κι ο φόβος της επαφής να εξαφανιστεί!

Πόση παγκόσμια προσμονή για την αλλαγή του χρόνου που στιγμάτισε τις ζωές μας με την πανδημία κι όχι μόνο! Που θρηνήσαμε τις απώλειες συναθρώπων μας, που εγκλωβιστήκαμε, περιοριστήκαμε, τρομοκρατηθήκαμε..πόσα περάσαμε κι ακόμα το παλεύουμε!

Γιατί πολλοί παρέμειναν Άνθρωποι, υπομονετικοί, δοτικοί, αλληλέγγυοι με την ελπίδα να παραμένει άσβεστη. Άνθρωποι που νοιάστηκαν για τον διπλανό τους, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αναπτερώσουν το ηθικό των υπολοίπων, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους με σθένος, που δεν χάθηκαν στα σκοτάδια του εγωισμού τους. Κι ένα απ΄τα θετικά της προηγούμενης χρονιάς είναι ότι καμμία μάσκα δεν κατάφερε να κρύψει τα αληθινά μας "πρόσωπα"! Ξεκαθάρισαν κι αυτοφανερώθηκαν όλοι με τις συμπεριφορές τους γιατί ποτέ τα λόγια δεν αρκούν! Κι αυτό μας αλλάζει ήδη ως προς τις επιλογές μας, τα "θέλω" μας, τις προτεραιότητες, τις αξίες μας, τον τρόπο που ζούμε γενικότερα!

Με χρώμα και φώς λοιπόν υποδεχόμαστε την νέα χρονιά στην ιστοσελίδα μας www.specialgoneis.gr και σας μεταφέρουμε τις καλύτερες ευχές μας! Να είστε όλοι προστατευμένοι κι αισιόδοξοι!

Καλή Χρονιά κόσμε!

 

 

Ρομαντικά Χριστούγεννα για δύο?..μπα δεν είναι για μένα αυτά...Κι όλα μοναχικά καλά λοιπόν... μέχρι που είδε την ταινία Christmas Ever After με αποτέλεσμα να αρχίσει να πιστεύει στο “και έζησαν αυτοί καλά”!!

 Τα Αληθινά όνειρα είναι για όλους, διαφέρουν μόνο στις προτιμήσεις του καθενός, έχουν όνομα, λόγο και αναγνωρίζουν την αξία της συνεργασίας! 

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί «Ο φάρος της ζωής»

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο φάρος της ζωής» του Δημήτριου Σκυριανού και συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου 18:30 το απόγευμα στο Παντοκαφενέ.

Ένα μοναδικό βιβλίο με αληθινές ιστορίες εμπνευσμένες από τα βιώματα του συγγραφέα.

"Μα πως να μην χαίρομαι? Με τόση Aγάπη γύρω μου? Πιλότος έγινα στα έμπειρα χέρια των "κυλίνδρων" και "τρέξαμε" Μαζί χιλιόμετρα στο βουνό!..Γιατί βρήκα το νόημα και την αξία της Ελπίδας με Δράση στην ομάδα μας!..και με τους Special γονείς μου πάντα στο πλευρό μου!"...

Μια σημαντική διάκριση, με χρυσό μετάλλιο στην ξιφασκία με αμαξίδιο για τον παραολυμπιονίκη Πάνο Τριανταφύλλου! Συγχαρητήρια!!

Οι ηρωίδες μου ! – Δέκα μητέρες σου δείχνουν πώς είναι η ζωή όταν έχεις παιδί με αναπηρία

Ο μεγαλύτερος φόβος; Τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά αν κάποια στιγμή φύγουν από τη ζωή

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις μητέρες. Αυτές τις υπέροχες γυναίκες που φέρνουν στον κόσμο νέες ζωές και μεγαλώνουν και σπουδαίους ανθρώπους.

Αυτές τις γυναίκες που βάζουν στην άκρη τα θέλω και τις επιθυμίες τους για να στηρίξουν με όλη τους τη δύναμη τα παιδιά τους. Η μητέρα είναι πάντα εκεί για τις δυσκολίες, τις χαρές, τις λύπες, τα προβλήματα.

Στην Ηγουμενίτσα, 10 γυναίκες μιλούν στην κάμερα με σπασμένη φωνή. Για τα παιδιά τους. Αυτισμός, επιληψία, σύνδρομο Down, βαριές αναπηρίες. Μητέρες που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν όλη τους τη ζωή για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Και ο μεγαλύτερος φόβος; Τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά αν κάποια στιγμή φύγουν από τη ζωή.
Το ντοκιμαντέρ έγινε για λογαριασμό του συλλόγου ΣΤΟΡΓΗ.

Η ιδέα ήταν της Σοφίας Νίκου και στην βιντεοσκόπηση βοήθησε ο Απόστολος Δήμος.

 

Πηγή

Special News

Τι είναι η αναπηρία;

Τι είναι η αναπηρία;

 • Ο όρος «ανάπηρος» σύμφωνα με τον ορισμό του Ο.Η.Ε. (1975) αναφέρεται σε οποιοδήποτε άτομο που δεν μπορεί να εξασφαλίσει μόνο του όλες ή ένα μέρος από τις ανάγκες μιας φυσιολογικής, ατομικής ή και κοινωνικής ζωής λόγω κάποιου εκ γενετής ή επίκτητου σωματικού ή διανοητικού μειονεκτήματος. Συνεπώς, οι αναπηρίες διακρίνονται σε τέσσερα είδη: κινητικές ή σωματικές, αισθητηριακές, νοητικές, γνωστικές και συναισθηματικές.
  Διαβάστε περισσότερα
  • Κινητική Αναπηρία (π.χ. εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγία, παραπληγία κ.λπ.)
  • Αισθητηριακή Αναπηρία (Κώφωση, τύφλωση κ.λπ.)
  • Ψυχική Αναπηρία (π.χ. μανιοκατάθλιψη, σχιζοφρένεια κ.λπ.)
  • Νοητική Αναπηρία (π.χ. αυτισμός, σύνδρομο Down, νοητική αναπηρία κ.λπ.)

  Άλλες αναπηρίες (π.χ. βαριές και πολλαπλές αναπηρίες κ.λπ.) Διαβάστε περισσότερα

Μορφές Αναπηρίας

Εγκεφαλική Παράλυση


Ο όρος εγκεφαλική παράλυση ή Cerebral Palsy στα αγγλικά (CP) είναι ένας όρος "ομπρέλα", που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις συνθήκες, όπου κάποιο εγκεφαλικό τραύμα επηρεάζει αρνητικά την κινητικότητα ενός ατόμου. Παγκοσμίως, υπολογίζεται ότι πάνω από 17 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με CP. Η εγκεφαλική παράλυση χωρίζεται σε 4 κατηγορίες: Σπαστική, Αθετωσική, Αταξική και Μεικτή.
Διαβάστε περισσότερα

Εγκεφαλική Παράλυση

Σκλήρυνση κατά πλάκας (Πολλαπλή)


Η σκλήρυνση κατά πλάκας (πολλαπλή σκλήρυνση) είναι μία χρόνια νευρολογική πάθηση που ανήκει στην κατηγορία των απομυελινωτικών νόσων. Πρόκειται για καταστάσεις στις οποίες υπάρχει σταδιακή καταστροφή της μυελίνης, του περιβλήματος των νεύρων που βοηθά στην προστασία αυτών καθώς και στη μετάδοση των νευρικών ώσεων. Αποτέλεσμα είναι η διαταραχή στη μετάδοση των ερεθισμάτων κατά μήκος ενός νεύρου, δηλαδή δυσλειτουργία αυτού. Το όνομα πολλαπλή σκλήρυνση αναφέρεται στις πολλαπλές ουλές (σκλήρυνση) πάνω στην μυελίνη.
Διαβάστε περισσότερα

 

Σκλήρυνση κατά πλάκας (Πολλαπλή)

Σύνδρομο Down


Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική διαταραχή που επηρεάζει τα χρωμoσώματα. Είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική ανωμαλία μεταξύ των νεογνών που γεννιούνται ζωντανά. Εμφανίζεται σε περίπου 1 στα 700 ζώντα νεογνά και προκαλεί ποικίλου βαθμού διανοητική καθυστέρηση, μαθησιακές διαταραχές, ιδιαίτερα εμφανισιακά χαρακτηριστικά και εκδηλώσεις από διάφορα όργανα.
Διαβάστε περισσότερα
Σύνδρομο Down

ALS


Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis) ή ALS

Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές νόσους, η οποία έχει εκφυλιστικό χαρακτήρα και μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Οι άνθρωποι που έχουν ALS βιώνουν έναν προοδευτικό εκφυλισμό των κινητικών νευρώνων στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Αυτό οδηγεί τελικά στον θάνατό τους. Όταν οι κινητικοί νευρώνες παύουν να λειτουργούν ο εγκέφαλος χάνει την ικανότητά του να προκαλεί και να ελέγχει την κίνηση των μυών. Ως αποτέλεσμα, οι μυς γίνονται μικρότεροι και πιο αδύναμοι (ατροφούν) και σταδιακά το άτομο αδυνατεί να κινηθεί κατά βούληση. Τελικά, οι ασθενείς με ALS μπορεί να μείνουν εντελώς παράλυτοι και να είναι απαραίτητη η αναπνευστική υποστήριξή τους για να μείνουν στη ζωή.


Διαβάστε περισσότερα
Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (Amyotrophic Lateral Sclerosis) ή ALS

Αυτισμός


Ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή η οποία εμποδίζει το παιδί να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει και αισθάνεται. Σαν αποτέλεσμα, το παιδί έχει προβλήματα στην επικοινωνία, κοινωνική επαφή, διαπροσωπικές σχέσεις και συμπεριφορά. Ο βαθμός σοβαρότητας των συμπτωμάτων του αυτισμού είναι διαφορετικός από παιδί σε παιδί. Τα συμπτώματα του αυτισμού εμφανίζονται συνήθως πριν την ηλικία των τριών χρόνων του παιδιού.
Διαβάστε περισσότερα
Αυτισμός

Σύνδρομο Άσπεργκερ


Το Σύνδρομο Άσπεργκερ ανήκει στις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Είναι μία από τις πολύπλοκες νευροαναπτυξιακές διαταραχές που χαρακτηρίζονται από σημαντικό περιορισμό των κοινωνικών δεξιοτήτων, έλλειμμα επικοινωνιακής ικανότητας και περιοριστικά, επαναληπτικά, στερεοτυπικά μοτίβα συμπεριφοράς.
Διαβάστε περισσότερα
Σύνδρομο Άσπεργκερ

Προβλήματα όρασης


Ο όρος «προβλήματα όρασης» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα διαταραχών της οπτικής ικανότητας από τα μικρά προβλήματα όρασης έως και τις περιπτώσεις των ατόμων εκείνων που είναι τελείως τυφλά και δε μπορούν να διακρίνουν το φως από το σκοτάδι.
Διαβάστε περισσότερα

Προβλήματα όρασης

Προβλήματα ακοής


Κώφωση
Η πλήρης ή μερική απώλεια της ικανότητας της ακοής. Η ανεπάρκεια ενδέχεται να είναι προσωρινή ή μόνιμη.. Οι κληρονομικές μορφές της ανεπάρκειας ακοής προσβάλλουν περίπου 1 στα 2.000 νεογέννητα. Στον πληθυσμό αυτό, τα ελλείμματα ακοής ενδέχεται να μειώνουν την ικανότητα απόκτησης της γλώσσας και του λόγου. Η επίκτητη απώλεια της ακοής επηρεάζει τις ζωές του ήμισυ σχεδόν των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών για τους οποίους φαίνεται να αποτελεί σημαντική αιτία κοινωνικής απομόνωσης ή κατάθλιψης.
Διαβάστε περισσότερα

Προβλήματα ακοής

Our Special video